Smidt & Kuin Bewindvoering

Smidt en Kuin Bewindvoering

Op  8 augustus 2008 hebben wij Smidt en Kuin Bewindvoering opgericht. Een stap die is gezet nadat wij tijdens onze werkzaamheden in de hulpverlening steeds vaker werden geconfronteerd met mensen die in financiële problemen terecht waren gekomen.

Regelmatig waren wij bezig met het bellen van deurwaarders, het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, het ordenen van de administratie enz.  Doordat het voor de mensen moeilijk was om zelfstandig orde op zaken te houden was wat wij deden vaak een druppel op een gloeiende plaat.

Omdat wij tegelijkertijd zagen hoeveel zorgen financiële problemen met zich mee kunnen brengen wilden wij daar graag iets mee doen. Zo zijn wij uitgekomen op de oprichting van Smidt & Kuin Bewindvoering. Als bewindvoerder neem je namelijk de gehele administratie van iemand uit handen.

Voor mensen die de post niet meer durven te openen een uitkomst maar ook voor degenen die het lastig vinden om zelf hun zaken te regelen.

Bij de start was de verwachting dat wij de mensen snel zouden kunnen helpen. In de praktijk blijkt dat nog weleens tegen te vallen. Niet alle deurwaarders willen wachten tot de bewindvoerder de zaken heeft geregeld. Ook een traject tot schuldhulpverlening verloopt niet altijd soepel doordat gegevens ontbreken, een baan wordt verloren, men gaat verhuizen of er iets  gebeurd waardoor het traject moet worden beëindigd. Toch staan wij nog steeds voor de volle honderd procent achter onze missie: Het leveren van een actieve bijdrage aan het creëren van een financieel gezonde situatie. Bewindvoerder zijn is een afwisselend beroep waarbij we soms veel voor onze kiezen krijgen.

Er wordt niet altijd gezien dat de bewindvoerder de schulden niet heeft veroorzaakt of onmiddellijk op kan lossen. Daar tegenover staat dat er inmiddels meerdere klanten zijn die ofwel in rustiger vaarwater zijn gekomen, inmiddels geheel schuldenvrij zijn of zelfstandig hun financiën weer op hebben kunnen pakken.

De uitdaging om mensen uit hun benarde financiële positie te helpen gaan wij dan ook graag aan.

Cynthia Smidt en Miranda Kuin